El llibre commemoratiu

La Laia Sallarès, contralt de la Coral, ens explica com va anar el procés de creació d’aquest llibre:

En començar aquesta pandèmia potser alguna persona de Vent del Nord va pensar, amb preocupació i potser un xic de tristesa, que quedaria desconnectada de la coral, de tots els companys i companyes…

A la nostra coral? Impossible…de totes totes!!!

Cap al mes de febrer d’enguany, després de nou mesos i mig de no cantar (amb algun assaig escadusser), en Xavier Folch, el nostre director, ens va proposar una altra de les seves fantàstiques idees:

Qui volgués podia participar en l’elaboració d’un Àlbum de la coral.

Inicialment el va plantejar senzillament com un joc, un entreteniment, que pogués ser un record d’aquesta temporada estranya i desorientadora, una mena de divertimento…

Cadascú podia omplir un full, per una o dues cares, amb tot allò que se li ocorregués: títols de cançons de la coral que li agradessin, fotografies de viatges o concerts, comentaris sobre la coral o sobre música, desitjos, records, poemes, acudits, dibuixos….comentaris sobre la pandèmia…

Es tractava d’un llibre obert que calia omplir entre tots i que, un cop acabat, compartiríem perquè cadascú en tindria una còpia.

La resposta va ser molt positiva i ens hi vam posar totes i tots amb molt d’afany. Som així!

I quin va ser el resultat?

Doncs que el que inicialment havia de ser un senzill àlbum ha acabat sent un preciós i molt complet Llibre de commemoració dels 35 anys d’existència de la Coral Vent del Nord (1985-2021)!

En aquest llibre, si us abelleix de mirar-lo, hi trobareu tota mena de dades de la nostra coral: Des de la llista de tots els cantaires i directors des de l’inici de la coral fins a l’actualitat, fins a totes les fotos, amb i sense mascareta, dels cantaires actuals, sense oblidar un petit homenatge als pioners i/o fundadors de la coral.

Hi trobareu també tot el llarg currículum De Vent del Nord amb concerts, activitats, intercanvis i viatges, amb moltes fotografies, i fent incidència en els concerts més destacats. Agraïm a una colla de persones relacionades amb la coral l’ajuda que ens han donat en aquesta part.

I, finalment, el que potser és el més apassionant, podreu gaudir de la col·laboració de cada un dels cantaires!

La majoria han escrit sobre la seva relació amb la coral i amb la música, amb la gent de la coral. Els seus inicis a Vent del Nord, els seus descobriments…tot deixant anar, a vegades, algun sentiment una xic més íntim. Posar-se a escriure així, en la distància, els ha fet venir ganes, en alguns casos, de compartir vivències personals. D’altres han enviat fotos, poemes, acudits, dites, reflexions, dibuixos…fins i tot hi ha una auca!!!

Hi podreu fer grans troballes. Només puc dir que el dia que em van donar el llibre i vaig començar a mirar-lo abans d’anar a dormir, no el podia deixar! Se’m van fer les 2 de la nit!

Podem concloure que aquest llibre és un altre dels molt forts lligams que (i sembla mentida!) la pandèmia ha generat entre nosaltres. Conèixer la història de la coral i compartir els nostres sentiments i cultura ens ha apropat d’una forma entranyable.

Crec que endevino el que els cantaires pensem cada cop que el mirem. Segur que tots desitgem una llarga vida a Vent del Nord, com a mínim tant plena com la d’aquests primers 35 anys. I desitgem també que es pugui fer un altre llibre tant bonic com aquest d’ací molt molt temps.

Que la música i l’amistat ens acompanyin sempre!

————————————–

La primera part del llibre la podeu llegir o descarregar des d’aquí.

Comenta! i si vols subscriu-te a les respostes
Notifica'm quan hi hagi
guest

0 Comentaris
Inline Feedbacks
Llegeix tots els comentaris
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x