Qui som

La Coral Vent del Nord es va constituir el 1985 a partir d’una iniciativa d’un grup de pares de la coral El Virolet. Té la seu als Lluïsos de Gràcia.

Ha estat dirigida successivament per Josep Torras, Josep M. Martí, Jordi Farrera, Òscar Salvador i Gheorghe Motatu. En Xavier Folch n’és l’actual director.

Ha participat en diverses produccions simfòniques i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Diaula, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la Unió Musical del Bages.

Ha fet gira per la República Txeca, Suïssa, Bèlgica, França, Espanya (Andalusia, Balears, Pirineu Aragonès i Astúries), País Basc i per tota la geografia de Catalunya.

Ha participat a les cantades de nadales als carrers de Barcelona i també a diferents tallers de les Jornades Internacionals de Cant Coral.

Aquest curs, a la Coral  hi ha prop de 70 cantaires distribuïts en quatre cordes: 31 sopranos, 21 contralts,12 tenors i 7 baixos.

Els assajos es fan els dimecres de 2/4 de 8 a 9 del vespre.

De normal la coral fa entre sis i vuit concerts anuals a Catalunya tot i que aquests darrers cursos, en motiu de la pandèmia, l’activitat s’ha vist molt reduïda.

El cor és membre actiu de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

LA JUNTA de la CORAL

El dia 12 de novembre de 2022 va tenir lloc l’Assemblea de la Coral en la que es va aprovar la nova Junta configurada per les següents persones:

President:  Josep  Vilella

Secretària: Eugènia Galíndez

Tresorers: Pep Duran i Ma. Dolors Abellana

Vocals: Ma. Dolors Abellana i Ma. Mercè Subirana

DIRECTOR MUSICAL: Xavier Folch

CAPS DE CORDA

  • Sopranos: Ma. Mercè Arall
  • Contralts: Eulàlia Sallarès
  • Tenors: Jordi Golobardes
  • Baixos: Jaume Bernat

ALTRES CÀRRECS

  • Arxiu: Lourdes Samsó
  • Protocol i pàgina web: Mariona Pòrtulas
  • Responsables dels viatges: Ma. Mercè Subirana i Enric Balaguer